Dragråttan

Om företaget och vanliga frågor

Dragråttan är företaget som kan draghundsutrustning. Vi har varit aktiva inom draghundsporten i över trettio år och har gedigen erfarenhet. Goda råd kan vara lika viktiga som bra utrustning. Vi har hjälpt många aktiva inom hundsporten att hitta en utrusning som funkar. Vi satsar medvetet ganska lite på marknadsföring och reklam.

Fler och fler butiker/ webbutiker/ återförsäljare väljer att sälja våra selar. Det kan gå att köpa direkt av oss, om det inte finns en återförsäljare i närheten. 

Vanliga frågor och svar:

* Kan jag få en specialsele till min hund?

Vi har ingen möjlighet att ta emot specialbeställningar. Vi har endast standardsortiment, men det finns många modeller och storlekar att välja mellan.

* När kan jag börja träna min hund?

Då hunden fyller ett år är den fysiskt mogen. Man kan börja vänja hunden vid att ha en sele tidigare men inte belasta den eller träna den. Köper man en sele åt en hund under ett års ålder växer den även ur selen. Vissa hundar växer fram till två års ålder. En växande hund ska inte belastas för hårt.

* Kan alla hundar dra?

Ja. Alla hundar som vill, kan också dra. Dock ska man vara försiktig om hunden lider av någon sjukdom. Är du osäker om det är lämpligt med träning, så tala med din veterinär.